Er du stormklar?

25. oktober 2017 07:15
Sådan kan du forebygge skader på dit hus

Husk at gøre dit hus klar til storm og regn, lyder rådet fra Forsikringsoplysningen. 

Du bør gå dit hus efter, så du er sikker på, at det kan modstå elementernes rasen.

- Med nogle få tiltag kan du selv forebygge skader på dit hus, før stormen sætter ind. Se fx efter, at der ikke er løse tagplader eller tagsten. Du bør også sikre, at vindskeder, sternbrædder, skodder og andre dele, der i værste fald kan rive sig løs i en storm, er ordentligt fastgjort, siger konsulent Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen.

Pas på flyvske trampoliner og havemøbler

Havetrampoliner er i dag blevet hvermandseje. Desværre glemmer mange at fastgøre trampolinen forsvarligt, og hvis stormen rammer, så får trampolinen nemt 'vinger'.

- Vi får i Forsikringsoplysningen ofte henvendelser fra folk, der har fået naboens eller genboens havetrampolin ind i udestuen eller bilen. Så sørg for at fastgøre trampolinen forsvarligt både for din egen og dine naboers skyld. Det samme gælder for havemøbler, parasoller og andre ting, som I har brugt over sommeren. Hvis der ikke er plads i kælderen eller i skuret, så bind dem fast til noget, så de heller ikke ender med at lave ulykker hos naboen, siger Anja Lintrup Sørensen.

Vokser der træer tæt på huset, så bør man ifølge Forsikringsoplysningen også beskære og fjerne de grene, der let kan knække og lave skade på fx bygning eller tag.  

Reager på stormvarsel

Det er vigtigt at reagere, når der er stormvarsel. Det gælder om at sikre sit hus, trampoliner m.v. og være opmærksom, når man færdes udenfor, siger Anja Lintrup Sørensen og oplyser, at man kan tilmelde sig SMS varsel på Forsikringsvejret.dk og få information om både storm og skybrud baseret på data fra DMI.