Syge skal huske at tjekke rejseforsikringen

12. juni 2018 09:30
Husk at få vurderet, om din rejseforsikring kan dække, hvis din sygdom sender dig på hospitalet i ferien.

​Er du syg og har du alligevel lyst til at tage på ferie, så husk at få vurderet, om din rejseforsikring kan dække, hvis din sygdom sender dig på hospitalet i ferien.

Det oplyser Forsikring & Pension. Rejseforsikringer dækker fx et brækket ben eller en pludseligt opstået influenza, som du får på rejsen. Men var du syg, da du tog af sted er det ikke sikkert forsikringen dækker dine udgifter til behandling af sygdommen.

- Som udgangspunkt dækker rejseforsikringen, hvis du fx falder og brækker benet, men brækker du benet, fordi du lider af kronisk knogleskørhed, så kan sagen være en anden, siger Nanna Dalsgaard Wilkens, konsulent i Forsikring & Pension.

Derfor er det vigtigt, at du giver forsikringsselskabet en mulighed for at vurdere risikoen, inden du som syg rejser på ferie.
- Har du fået en vurdering om, at forsikringen gerne vil dække den kendte sygdom på rejsen, så er man sikker på, at man er dækket, siger Nanna Dalsgaard Wilkens.
 
Hun understreger, at det kan koste den syge dyrt, hvis han eller hun glemmer at få en vurdering af sit forsikringsselskab, inden de tager på ferie. Det er vigtigt, at folk ved, hvordan de er dækket.

- Får den syge fx at vide, at forsikringen ikke kan dække udgifter til behandling af den kendte sygdom på rejsen, så forstår kunden risikoen ved at tage af sted alligevel, siger Nanna Dalsgaard Wilkens.

Hvornår bør man få en forhåndsvurdering?

Hvis man har en kronisk sygdom eller er syg inden man skal rejse, er det vigtigt at få vurderet, om sygdommen er stabil.
Man bør få en forhåndsvurdering fra sit forsikringsselskab, hvis sygdommen inden for de seneste 2 måneder har medført noget af følgende:

• Du er blevet indlagt på et hospital eller har været hos lægen ud over almindelig kontrol
• Du har fået ændret din medicinering
• Du er blevet henvist fra lægen til yderligere vurdering eller behandling
• Du er udeblevet fra et aftalt kontrolbesøg
• Du har standset behandlingen eller har fået afslag på behandling
• Du kendte til behandlingsbehovet, inden du bestilte forsikringen eller rejsen

Læs mere om Medicinsk forhåndsvurdering her