I julen trækker indbrudstyvene arbejdstøjet på

03. december 2018 08:02
Mens vi pynter træ med lys og stads, griber indbrudstyvene deres skruetrækker og koben


Antallet af indbrud i danskernes hjem eksploderer i juledagene med helt op til fire gange flere indbrud i juledagene end normalt. 
 
Særligt den 24. og 25. december er højsæson for indbrud. Her bliver der begået op til tre til fire gange så mange indbrud som på en almindelig dag. 
 
Danskernes hjem er fyldt med værdier, og samtidig er mange huse for nemme at komme ind i for indbrudstyvene. 
 
Når vi andre går på juleferie, trækker indbrudstyvene i arbejdstøjet. Mønstret er det samme år efter år. Derfor er det vigtigt at sikre sit hjem godt, når man tager på juleferie.
 
Det handler om at sikre sine vinduer og døre, at have en god aftale med naboerne om at holde øje og at have alarmer eller lys, der kan tænde og slukke i løbet af døgnet. 
 

Hvad kan du gøre her og nu

Er du ude i juledagene, så gør dit hus så besværligt som muligt at bryde ind i. Selv små tiltag kan gøre en stor forskel.
 
Tal med dine naboer, hør om deres juleplaner og aftal, at de holder øje med huset, hvis det er muligt.
 
Få huset til at se beboet ud. Lad lidt af opvasken stå julen over. Sørg for periodevis at tænde lys og radio eller tv, en bil i carporten og andre ting, der får det til at virke, som om der er nogen hjemme. Det er én af de bedste måder at forebygge juleindbrud på.
 
Det handler om at gøre tyvens arbejde så besværligt som muligt og at skabe tvivl hos tyven. Tyven vil helst hurtigt ind og ud, og kan man skabe forsinkelser eller tvivl om, hvorvidt der er nogen hjemme, er man nået et godt stykke af vejen.
 
Du skal prøve at se dit hus med tyvens øjne, inden du forlader det. Det handler om at finde ud af, hvad husets svage punkter er. Er der døre, stuevinduer eller kældervinduer, der er lette at bryde ind igennem, og som du kan gøre noget ved? Ser huset ubeboet ud? Ligger værdigenstande frit fremme? Få gode råd til at se dit hus med tyvens øjne og test dit hus på stopindbrud